Падна блокадата на българо-турската граница

Падна блокадата на българо-турската граница | StandartNews.com

Лесово. Край на блокадата на ГКПП Лесово и ГКПП Капитан Андреево. Късно снощи движението на товарни автомобили бе пуснато. Все още има километрични опашки и движението се извършва бавно, съобщава "Фокус".

 

За осем часа от пускането на блокадата на българо-турската граница само в едната посока са преминали 215 товарни автомобила, а в другата 150, съобщава Нова телевизия.

 

„Желанието на превозвачите е да се решат проблемите с да седнат на масата и да решат проблемите, защото от цялата работа страдат търговците и транспортния бранш. Има колеги, които са заплашени, че ще плащат санкции заради забавянето на товарите", обяснява Димитър Ингилизов пред телевизията. Той бе един от превозвачите, който бе блокиран с камиона си на българо-турската граница при „Капитан Андреево".

 

Протестът на границата ни с Турция продължи три дни, а блокадата приключи след близо 5 часа преговори с превозвачите.

 

Този понеделник министри от българска и турската страна ще се срещнат, за да намерят разрешение на проблемите по българо-турската граница, които продължават няколко месеца. До момента е ясно, че България ще изпълни част от исканията на съседите ни, сред които еднократни разрешителни. Превозвачите обаче настояват за по-сериозна промяна и бяха категорични, че не искат временно разрешение на ситуацията.

 

 

Повече за споровете на българо-турската граница четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай