Олимпийците ни в бяло, зелено и червено в Сочи (СНИМКИ)

Олимпийците ни в бяло, зелено и червено в Сочи (СНИМКИ) | StandartNews.com

София. Спортните екипи, с които ще са облечени българските олимпийци за игрите в Сочи са в цветовете на националното ни знаме.

Веднага след завръщането си от САЩ сноубордитската Александра Жекова и нейният треньор и баща Виктор получиха спортната екипировка, с която ще бъдат облечени българските олимпийци на Зимните игри в Сочи 2014. Двамата останаха очаровани от качеството на дрехите и обувките. Комплектът е подготвен от елитната италианска фирма VIST и включва яке, грейка, елече, блуза, шапка, ръкавици, високи зимни обувки и др.

Облеклата са изработени от леки материи, кройките и десените са в съответствие с последните тендеции в белите спортове. Специално разработен плат тип „мембрана" предпазва от изпотяване, като позволява на човешката топлина да излиза навън, но възпира проникването на влага и студ навътре.

Цветово дрехите са решени в багрите на българския трикольор, като в целия комплект преобладава червеното. Обувките са прозводство на една от най-старите и реномирани фирми в бранша – италианската „Dolomitе".

„Комплектът е много функционален и ми харесва, че е решен в цветовете на българското знаме. Впечатлена съм колко леки и красиви са облеклата", заяви Александра Жекова. "Нашите делегации винаги са били сред най-колоритно облечените на зимни олимпиади, надявам се и този път дрехите ни да съберат завистливи погледи", каза състезателката.

Жекова се зарадва най-много на ръкавиците, които са леки, компактни, топли и изработени от естествена кожа. Виктор Жеков също не скри задоволството си от качеството на екипировката.

Двамата продължават подготовката си за олимпиадата, като се надяват леката контузия на Сани да отшуми по-бързо. Виктор тези дни ще провери къде в България има условия за тренировки. Най-вероятно ще се установят в Пампорово, но имат и резервен вариант в съседна сържава.

Сани и Виктор заминават за Сочи на 6 февруари с полет през Истанбул. Дисциплината, в която ще стартира Жекова на олимпиадата – сноубордкрос, е насрочена за 16 февуари, неделя. Дотогава двамата в продължение на 10 дни ще тестват усилено олимпийското трасе, което според специалистите е изключително трудно.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай