Очакват похода „Орешарски марш” във Варна

Очакват похода „Орешарски марш” във Варна | StandartNews.com

Варна. Очакват протестният пешеходен поход „Орешарски марш" да пристигне в морската ни столица днес. Най-вероятно протестиращите ще бъдат във Варна около 16 часа. Много варненци ще чакат антиправителствените демонстранти пред Катедралата, а други ще се присъединят към шествието още на Аспаруховия мост, съобщават от Антиправителствената информационна служба.

„Подкрепата се покачва с наближаване на Варна. Надявам се хората наистина да се замислят, дори тези, които не са толкова активни". Това обясни за Noresharski.com Любен Иванов, който е инициатор на протестния поход.

Групата се състои от шестима души и по обяд е била на 10 км от Варна.

Антиправителственият пешеходен поход ще остане във Варна тази вечер, а утре ще потегли точно в 10 часа към Евксиноград. Сборният пункт отново ще бъде площада пред Катедралата. Организаторите приканват повече недоволни от кабинета варненци да се присъединят към тях.

„Всеки, който иска да занесе плакат и надпис, който политиците да видят, да се присъедини и да го остави край Евксиноград. За да могат политиците, които отидат да почиват там, да разберат ясно какво иска да им каже народът", обяснява Любен Иванов.

„Стандарт нюз" напомня, че протестният поход „Орешарски марш" тръгна от Министерски съвет в София на 3 август. От началото участниците са извървели пеша над 500 км. Демонстрантите трябваше да пристигнат на 14 август в морската столица, защото предвиждаха да изминат отсечката между Бургас и Варна с коли, но по-късно решиха да продължат пеша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай