Нещо става във Великобритания. Опразниха магазините

Чакат ядрен апокалипсис

Нещо става във Великобритания. Опразниха магазините | StandartNews.com

Нещо става във Великобритания. Собственикът на магазин за подготовка за оцеляване в Обединеното кралство каза, че британците са се втурнали да се запасят с основни неща, тъй като „ядрената ситуация в света е на острието на ножа“ и „Северна Корея и други бият военни барабани“.

Лий Прайс притежава и управлява Bug Out в Билт Уелс. Това е магазин за подготовка за оцеляване, в който се продава всичко, от което човек може да се нуждае в случай на катастрофално събитие като въоръжен конфликт или ядрена война, предаде БЛИЦ.

Лий разказва пред Daily Star, че хората се стичат в неговия магазин и се записват в специализираните курсове за оцеляване, които той провежда.

Определено има увеличение на интереса към магазина, особено за дългосрочни доставки на храна и филтри за вода, а също така има много по-голям интерес към нашите курсове за подготовка и оцеляване, които провеждаме тук в Bug Out“, каза той.

„Смятам, че хората започват да мислят не само за това да имат всички консумативи и оборудване, но и да научат нови умения, които биха им помогнали да се справят във всяка ситуация на оцеляване.“

Той каза, че "има огромно увеличение на хората, които купуват стоки, откакто Русия навлезе в Украйна "и безпокойството на хората от войната продължава да стимулира продажбите”.

Лий, който е служил в армията от 1991 г. до 1996 г., отворя магазина си през 2020 г., подтикнат от безпокойство около пандемията Covid-19 и смята, че различните глобални конфликти са накарали хората да искат да бъдат подготвени за всички възможни събития.

„Мисля, че ситуацията е на острието на ножа в момента. Ето защо виждате много високопоставени служители, които казват на населението да се подготви за евентуална война и извънредни ситуации“, обясни той.

Той продължи: „Те искат да ни предупредят, без да предизвикат паника. Ето защо това звучи като леко омаловажавано, но в действителност сме много близо до това нещата да ескалират.

„Скандинавските страни казаха на своите хора да се готвят за война с Русия, освен това имате нов конфликт, който назрява в Близкия изток, а на всичкото отгоре Китай и Северна Корея бият бойните барабани.

„Ние не сме в състояние да контролираме какво се случва в света и всичко, което можем да контролираме, е това, което можем да направим за себе си – и то е да се подготвим.“

Магазинът на Leigh продава всичко - от военни дажби и екипировка до филтри за вода, оборудване за къмпинг до комплекти за първа помощ.

„Ако трябва някога да бъдете подготвени и да се уверите, че имате запаси у дома, този момент е СЕГА“, каза той.

„Има една хубава поговорка „По-добре е да го имаш и да не се нуждаеш от него, отколкото да имаш нужда от него и да го нямаш“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Самуилов
преди 1 месец

Браво бе, идиоти. Кой ви нареди да пишете подобни дивотии? Каква е причината да насаждате страх сред хората

Откажи
Самуилов
преди 1 месец

Браво бе, идиоти. Кой ви нареди да пишете подобни дивотии? Каква е причината да насаждате страх сред хората

Откажи