Най-скъпата къща в САЩ се продава за 190 млн. долара

Най-скъпата къща в САЩ се продава за 190 млн. долара | StandartNews.com

Гринуич. Огромен имот с викторианска сграда, плаж и два острова беше пуснат за продажба в САЩ за рекордните 190 млн. долара. Това е най-скъпият имот, излизал досега на американския пазар, твърди „Уол Стрийт Джърнъл".

Имотът се намира в Гринуич, щата Кънектикът и има площ от над 50 акра. Сградата има 12 огромни спални с прилежаща към нея дълга над километър плажна ивица на Лонг Айлънд. Имотът включва и два острова.

Пускането му в продажба е пореден тест на пазара, коментира изданието, макар че е трудно да се предскаже, дали деветцифрената оферта ще доведе до деветцифрена продажба. Редица подобни имоти на стойност над 100 млн. долара са се продавали за много по-малко или изобщо не са стигали до продажба, допълва вестникът. Например миналага година милиардерът и управител на хедж фондове Джон Полсън купи огромно ранчо в Аспен, Колорадо за 41 млн. долара, вместо за първоначално исканите 135 милиона. Имотът стоя без купувач в продължение на шест години.

Експертите твърдят, че подобни уникални и луксозни имоти са изключително трудни за адекватно оценяване. Обикновено брокерите сравняват с подобни скорошни продажби и спрямо тях се опитват да предположат колко може да понесе пазара.

В момента собственик на имота е собственикът на дърводобивна компания Джон Руди, който я е купил през 1954 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай