Четвъртък,

Наши превозвачи блокират границата с Гърция

От: Администратор -
Наши превозвачи блокират границата с Гърция
A
A
A

Българдските превозвачи ще спрат движението на всички видове автомобили през граничните пунктове с Гърция в периода от 29 април до 8 май. Това заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи, цитиран "Дарик".

Превозни средства ще се пропускат само в определени часови интервали. Предварителният план е 4 часа да бъдат затворени пунктовете, 2 часа да са отворени.

„Това ще бъде нашият протест, насочен към гръцката 40-дневна блокада през месеците януари-февруари.Трябва да отговорим на гръцките фермери, както сме обещали, защото това, което правят ежегодно, не може да се повтаря и няма да допуснем да се повтаря", каза още Арабаджиев.

Превозвачите не се притесняват от реципрочни действия от гръцка страна и смятат, че българите ще ги подкрепят.

„Мисля, че голяма част от нашите сънародници ще ни подкрепят, защото видяха, че по време на протестите и блокадите на гръцките фермери ние бяхме поставени в нечовешки условия. Нашите водачи и превозвачи страдаха в рамките на 40 дни. Това е отговор към гръцките фермери, отделно от това - нека да почиват в България", каза още Арабаджиев.

До края на седмицата ще стане ясно какви със сигурност ще са часовите зони, в които ще се пропускат автомобили през границата в периода на блокадата.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички