На живо: Нестихващо протестно шествие 45-и ден

На живо: Нестихващо протестно шествие 45-и ден | StandartNews.com

София. В края на поредната седма седмица на непрекъснати антиправителствени протести, гражданското недоволство не стихва. Независимо от високите температури в столицата, хората неотлъчно са на площад "Независимост", заричайки се, че няма да се откажат, докато не постигнат исканията си за оставка на правителството. Поради сезона на отпуските протестиращите са в намален състав, но все така активни.

Днес отново се състоя и традиционният контрапротест в подкрепа на кабинета "Орешарски". До момента 357 431 души са се подписали в подписката в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, като към тях ще бъдат добавени и още 20 000 подписа, събрани на връх Бузлуджа вчера.

"Стандарт нюз" постоянно ще обновява статията и ще ви информира за случващото се в центъра на столицата. Следете ни и във Фейсбук.

22:00- Малцина протестиращи отснаха пред Народното събрание. Протестът приключи, затвърждвайки мирния характер на шествията.

21:30-  Постепенно протестиращите започват да се разотиват. Емблематичното бяло поано, на което свирят желаещи, оглася протеста и тази вечер. Барабани дадоха началото на право хоро, което изиграха протестиращите.

21:00Протестиращите отново се върнаха пред сградата на парламента. Една част от тях са седнали около Ректората на СУ и скандират "Оставка". Един от активистите, облечен като свещеник, раздава свещи, които недоволните граждани палят за здраве на българския народ.

20:30- Шествието се отправи към бул. "Васил Левски". Полицейското присъствие в района е засилено. И до момента  броят на протестиращите е сравнително по-малък от предишни дни.

20:00Част протестиращите носят дини със себе си като смятат да ги сложат на купчина пред Народното събрание. Към 20.00 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са около 500. Шествието тръгна към сградата на Народното събрание. 

19:30- Вече е блокирано движението по бул. "Княз Александър Дондуков" и по бул. "Цал Освободител" в района на площад "Независимост". Трима велосипедисти са седнали на пътното платно, предаде "Фокус". На площада се издига лозунг, който гласи: "1 млрд. външен дълг = по-високи лихви по кредитите".

19:00-  Протестиращите постепенно започват да се събират около шадравана на площад "Независимост". Те споделят, че не са изморени и очакват още подкрепа.Органите на реда следят за обществения ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай