Манолова с дискусия за промените в Семейния кодекс

Манолова с дискусия за промените в Семейния кодекс | StandartNews.com

Мая Манолова организира обществена дискусия на тема „Гарантират ли се правата на децата с промените в Семейния кодекс". Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана. 

За първи път институцията на омбудсмана дава широка трибуна и възможност за обсъждане на всички гледни точки по най-новите изменения в Семейния кодекс, подготвени от министерствата на труда и социалната политика и на правосъдието, които реформират системата за осиновяванията, припознаването, споделената родителска отговорност, настойничество и попечителство.

Обществената дискусия ще се проведе на 12 септември 2016 г., понеделник, от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон" № 22.

Участници в обсъждането ще бъдат заместник-министрите на труда и социалната политика Деница Сачева и на правосъдието Вергиния Мичева-Русева, Велина Тодорова – член на Комитета по правата на детето към ООН, баскетболният треньор Константин Папазов /Тити/ - в ролята му на осиновител, журналистката с експертиза и посланик на добра воля на УНИЦЕФ Ани Салич, депутати, представители на ДАЗД, неправителствени организации с отношение по темата, биологични майки, осиновени и осиновители, представители на съдебната система, на академичната общност и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай