Манчев: Страната прави всичко, за да загуби делото за „Белене"

Манчев: Страната прави всичко, за да загуби делото за „Белене" | StandartNews.com

София. Собственикът на „Риск инженеринг" Богомил Манчев обяви, че страната „прави всичко необходимо", за да загуби арбитражното дело за АЕЦ „Белене". В петък офисите на компанията бяха претърсени от ДАНС и прокуратурата.

Манчев обясни, че след операцията „Уорли Парсънс", чийто подизпълнител е „Риск инженеринг", ще трябва да фокусира вниманието си над други неща и да мине „в друга плоскост". В същото време по делото ще са нужни детайли по всичко произведено досега. Той обаче уточни, че негови фирми не участват пряко в арбитражното дело.

Богомил Манчев отново обяви акцията за политическа.

"Политическият привкус е да нахраним очакванията на улицата, а частният интерес е да ме махнат мен и да се даде работата на друг", смята той.

Председателят на „Булатом" допълни, че няма издадени разпореждания за спиране на дейностите по площадката на АЕЦ „Белене".

„НЕК трябва да ме уведоми, че спира договора. Напротив те продължиха договорите си с нас. Преди да има акт 10 за спиране, обектите не са спрени", каза Манчев.

Той обясни, че на площадката на АЕЦ Белене има над 40 обекта, които са под управлението на „Атомстройекспорт" и работата на „Риск инженеринг" е да контролира работата, както и самата техническа консултация към държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай