Лазаров: Патрули сменят мобилните камери

Лазаров: Патрули сменят мобилните камери | StandartNews.com

София. "Полицейско присъствие ще компенсира ролята на мобилните камери, които Върховният административен съд обяви за незаконни". Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според него целта на мобилните камери е била да освободи човешки ресурс за охрана на малките и отдалечените населени места.

"На местата, където няма възможност за стационарни камери, една от първите стъпки ще е да се разположат патрули, които да бъдат на видими места, с обозначение. Те няма да се крият по храстите, а ще бъдат явни, за да ги виждат хората и да намаляват скоростта", обясни Лазаров. За превенция на битовата престъпност път главсекът обясни, че се готвят патрули с бивши служители, които да помагат в малките населени места. За проблема с имигрантите Лазаров коментира, че е важно да се разбере наистина имало ли е български политици, които са злепоставяли страната си пред европейските институции и са обвинили правителството, че "не допуска нелегални имигранти на наша територия".

"В МВР действително имам писмо от Европейската комисия, в което се повдига този въпрос. И ако някой продължава да мишкува и да създава така напрежение в обществено-политическите отношения на страната, българите имат нужда да знаят кой е той", допълни Лазаров. Той съобщи още, че иска за знае и колко досъдебни производства са образувани, колко обвинения са повдигнати, колко разследвания са влезли в съдебна фаза и колко осъдени има след показните акции на бившия МВР шеф Цветан Цветанов. "Задържаш действащ прокурор, бивш министър в болница със специализирани тактически звена. Кое го налага? Ако имаш някакви въпроси, можеш спокойно да го извикаш в който и да е кабинет, той ще дойде. Влачиш лекари в болницата с белезници, просваш ги по очи, стресираш родилки, даваш прокурори и полицаи по бельо по телевизиите и до тях стоят маскирани служители на МВР. След това какво се очаква да е доверието в полицията", коментира още Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай