Лазаров: Няма друг заподозрян за убийството на Александра

Лазаров: Няма друг заподозрян за убийството на Александра | StandartNews.com

София. Няма друг заподозрян за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, освен Атанаска Георгиева. Това каза сутрешния блок на ТВ 7 главният секретар на МВР Светлозавр Лазаров по повод трагедията в Поморие. Той обясни, че жената е направила пълни самопризнания и сама е посочила къде се намира трупа на детето.

Обида от страна на Александра към децата на Атанаска. Това е една от основните мотиви за извършване на престъплението, каза Лазаров и уточни, че на Георгиева е повдигнато обвинение за убийство.

Детето е било убито още същата вечер, когато родителите са сигнализирали, че е изчезнало. На следващата сутрин в 9:30 ч. Атанаска е била изведена от полиция от дома си и с нея е започнала работа, потвърди Лазаров.

"Въпросният хотел, за който се твърди, че колегите са го щурмували... Тя вече е била изведена от там. Кой има интерес да сипе гнусотии тук", каза още главният секретар. И изтъкна, че разследващите са работели по няколко версии.

"От вчера работим с прокуратурата, за да мога да дойда тук и да кажа, че Атанаска Георгиева е направила самопризнания. Участвала е в следствен експеримент, при който е открито тялото на детето. Не искам да влизам в повече подробности, на всички вече е ясно за какво става дума. Няма нужда да облъчваме обществото с мистерии и някакви версии, пуснати между другото, които отново целят да насадят напрежение", допълни Светлозар Лазаров.

Има публични средства, които по един или друг начин са стигнали до т.нар. „Кокаинови крале". Средствата на Столична община по един или друг начин са пренасочени към фирми на небезизвестния Матей Боев. Така главният секретар на МВР коментира случая "Кокаинови крале".

„Постъпи сигнал , че се подготвя трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа. Държа да отбележа и да се знае, че от самото начало сме имали определени информации, които сме държали да установим по конкретния оперативен път. След като колегите във Франция задържаха тон и половина кокаин сме длъжни да проверим всички данни по този сигнал. Нито отричам, нито повърждавам участиено на Орлин Алексиев в данните, които получихме. Когато се направи анализ на лицата и на механизма на трафик на този кокаин, се оказа, че това са лица, които по един или друг начин са свързани с не безизвестната операция „Кокаинови крали", която е проведена няколко години по-рано от чужди партньорски служби. Аз виждам един проблем на друго място. Лицата, които са арестувани да имали определени действия, определени връзки, определени отношения на наша територия, които най-вероятно имат отношения на трафика на кокаин и легализирането на финансови средства от трафик на кокаин", коментира още той.

„Средства на Столична община по един или друг начин са насочени към Матей Боев, който е един от „Кокаиновите крале". Гълъбин Боевски беше изключителен спортист, изключителен шампион, но за съжаление задържан с кокаин". Така Лазаров отговори на въпрос дали Гълъбин Боевски и Орлин Алексиев участват в една нарковерига.

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е бил арестуван заради серия от грабежи на бензиностанции, а не само за една кражба, коментира още главният секретар на МВР. Миналата седмица са били задържани две лица, като едното било непълнолетно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай