Контрапротестът черпи с "Импийчмънт"

Контрапротестът черпи с "Импийчмънт" | StandartNews.com

София. Контрапротестът в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски ще излезе пред президентството днес, за да поиска предсрочно отстраняване на президента Росен Плевнелиев. Застъпниците на правителството се събират в 12 часа, съобщи Нина Гергова от гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Недоволните граждани ще черпят на бул. "Дондуков" 2 с коктейл "Импийчмънт". "Неговите съставки са "двоен стандарт" - за основа и "офшорен сироп" - за подслаждане на живота. Към така получената смес се добавят чаша "вето" – за по-наситен вкус и листче ГЕРБер - за допълнително аромат. На финала всичко се поръсва с щипка "арогантност" и се сервира с "ледено мълчание" - за охлаждане желанието на народа за по-добър живот", обясняват контрапротестиращи за БГНЕС.

Исканата оставка на Росен Плевнелиев е абсолютно наложителна, обяснява още Гергова. Тя и останалите, които подкрепят кабинета "Орешарски" смятат, че от доста време Плевнелиев проявява "двоен стандарт" към протестиращите граждани, подкрепя определени опозиционни коалиции и не олицетворява единството на нацията.

Близо месец Росен Плевнелиев отказва да са срещне с протестиращите, които дават шанс на Пламен Орешарски, което е друга причина днес те да искат неговото предсрочно отстраняване.

Застъпниците на кабинета искат да свикат национална Кръгла маса, на която да бъдат обсъдени основните проблеми на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай