Киро Скалата - праплеменник на Йордан Йовков

С това си обяснявам как пиша статии, признава Кирил Вълчев

Киро Скалата - праплеменник на Йордан Йовков | StandartNews.com

Кирил Вълчев, известен под псевдонима Киро Скалата, се оказа, че има роднинска връзка с големия писател Йордан Йовков.

"Ген е, вероятно затова пиша с такава лекота", каза 50-годишният шоумен пред столичен всекидневник.

Той призна, че през последните 10 години се е покрил от светлините на прожекторите. Сменил е телефонните си номера и е трудно да бъде открит дори от стари приятели. Отдал се е на семейството и по-специално на двете си деца - 5-годишния Слав и вече пълнолетната Нина. Майката на Киро по професия е художник декоратор. Нейният дядо е първи братовчед на знаменития писател.

"С това си обяснявам как пиша статии. Преди години пишех десетки само за ден, популяризирах здравословния начин на хранене, сам се борех, а през 1997-а, например, това беше трудно. Бих написал книга, всъщност мога да напиша не една, но истината е, че аз имам буен темперамент. Преди диктувах статиите си на асистентка. Това да пиша на компютър ме убива, смалява ме. Мислил съм за книга, но определено ще имам нужда от нечия помощ. Едно е здравето, едно са анализите. Бих направил и един наръчник за мъжете, защото някои забравиха как да бъдат мъже", казва той.

Любопитно е, че Кирил, известен като бохем и човек на живота, от няколко години се е отдал напълно на спокойствието. Прекарва времето си в морската ни столица, често обаче отскача до София, където протичат някои от служебните му ангажименти.

"Във Варна съм при малкото ми дете. Ставам, храня го, разхождаме се. Той е на 5 години. Гушка се за разлика от голямата ми дъщеря, която е на 18. С момчето ми обикаляме, той играе, а аз тренирам - имам си фитнес зона. На 50 години не е лесно да си в такава форма. Животът ми е лек, отдал съм се на децата. Оставил съм малкия да живее свободно, давам му най-разумното нещо - любов. Това дава всичко. Любовта е вибрация, която се усеща във въздуха, тя пък му дава спокойствие и сила. Той вижда мен, т.е. как един мъж говори, какви са жестовете му, каква е походката, подсъзнателни неща, които той трупа на база на баща си, това дава допълнителна сила. Не изключвам и физическата подготовка, активно дете е. Гледам да запазя сърцето му добро. Останалото се постига с воля. Нямам болни амбиции. Той знае цифрите, защото броим, знае буквичките, радва се, когато учи… Голямата е опасна, буйна като баща си. За момиче може би това не е много хубаво. Прави си каквото иска. Но аз я подкрепям във всичко", допълва Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай