Как да останем щастливи и след празниците

Как да останем щастливи и след празниците | StandartNews.com

Повече положителни емоции, пълноценна храна и спорт ще ни помогнат да не изпаднем в лошо настроение след почивните дни за Великден. Това каза радиожурналистът Светослав Николов в разговор пред bTVRadio. Той даде няколко съвета, с които да избягаме от пролетната умора и мрачните мисли.

Ако добавим повече цветове - например вази с различни цветя, това ще повдигне настроението ни в делниците. Не бива да се самосъжаляваме дори ако се почувстваме зле, защото съжалението води до още повече негативни емоции, а това само ще сломи нашия дух.

За да се чувстваме здрави и бодри, трябва да се грижим и за нашия мозък и нерви. На колкото е нервната ни система, на толкова години се чувстваме и самите ние. Когато мозъкът не е затормозен и претоварен, цялото тяло работи в хармония.

Около 30% от калориите, които поглъщаме, отиват за мозъка. Затова диетите, които изключват определени хранителни групи от менюто ни, водят до загуба на тегло, но не са полезни за цялостната работа на организма и в частност - на мозъка. Сред храните, полезни за него, са: ядки (най-вече бадеми и орехи), яйца, риба, зехтин, авокадо, ябълки, боровинки. Все повече изследвания показват, че шоколадът (особено черния) повишава настроението ни мигновено.

И не на последно място е спортът. "Здрав дух - здраво тяло" са казали хората. За целта трябва да се движим все повече, защото спортуването възпроизвежда ендорфини - веществата, които ни карат да се чувстваме щастливи.

По малко от всички тези неща ще ни помогне да надвием пролетната умора и лошото настроение. Просто ни трябва малко помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай