Изненада! Голямо разкритие за наша актриса легенда

С какво е свързано то

Изненада! Голямо разкритие за наша актриса легенда | StandartNews.com

Любопитна новина стана факт за голяма българска актриса.

Една от най-популярните ни актриси навърши 80 години, научи Sofia24.bg. Латинка Петрова, известна с комедийния си талант, е родена на 1 януари 1944 година в с. Горна Козница, Кюстендилско. Тя произхожда от стар търговски род, чийто предци идват от град Прилеп. Баща ѝ е финансист от София с артистични наклонности. Има по-голяма сестра. През ученическите си години учи акордеон и пиано. 

По сцените е от 16-годишна възраст като изпълнителка на народни песни. Във ВИТИЗ влиза след втория си опит и завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Сърчаджиев, заедно със Стефан Данаилов. Играе първоначално в кюстендилската трупа, където още с първата си роля в "Калпаците“ на Панчо Панчев, идва в София на националния преглед на българската драма и театър и получава наградата за най-добра женска роля. 

Работи в Сатиричния театър в продължение на 29 години, където изпълнява над 100 роли. След демократичните промени през 1989 г. напуска Сатирата на 55 години и излиза на свободния пазар. Присъединява се към Пътуващия театър и обикаля с него страната. Написва авторски спектакъл "Така не става“ и с колежката си Елена Кънева обикалят провинциалните театри, като го играят към 300 пъти. Вторият ѝ авторски спектакъл е "Надежда има“. 

Моноспектакълът "Връщам парите“ е ретроспекция на живота ѝ, в който изпълнява песни от "Златният кос“. Тя е и последният сценичен партньор на легендарния Георги Парцалев.

През 2013 г. участва в телевизионното шоу "Dancing Stars“, където се изявява като една от най-атрактивните участнички. На 1 януари 1974 г. се омъжва за тенора от Радио София Красимир Джонгалов. Двамата имат две деца – син и дъщеря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
777
преди 3 месеца

Не е никаква артиска- легенда!!! Стана известна на стари години ако може така да се каже с една тъпа реклама ....

Откажи