Кои са петте най-красиви градове в света

Данни на потребителските анкети

Кои са петте  най-красиви градове в света | StandartNews.com

 

Всеки турист има различно мнение, кой е най-красивият град в света. Но потребителски анкети в сайтове за туризъм, сочат, че според мнозинството включили се в тях, Рим е най-красивият град в света. Естествено има посочени и екзотични градове и дестинации, но италианският град води по брой гласове в повечето класации, което ни дава право да го определим като най-красивия град в света, без да спорим с вас, ако имате друго мнение по темата. Представяме ви класацията от 1 до 5, за да ви запознаем и с другите градове, заели челни позиции като най-харесвани от потребителите.

Най-красивият град в света – топ 5 сред избора на туристите

1.       Рим, Италия

Не сме изненадани да открием, че мнозинството от анкетираните по темата посочват именно италианския град като най-красивия в света – уникално съчетание от романтика, хилядолетни сгради, красиви площади и изкуство от световна класа – какво повече може да очакваме от един град, за да признаем красотата му? Не сме изненадани и защото като цяло Италия е позната като bel paese – в превод „красива страна“, поради което е съвсем очаквано и нейната столица – Рим – да се слави с красотата си.

Рим е не само най-красивият италиански град и най-красивият град в света, но е и най-големият в държавата, както и един от най-големите в Европа. Древна е историята му, която според археологическите данни датира от 12 хилядолетие пр.н.е., бил е и столица на Римската империя, най-могъщата, голяма и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация. Ако трябва да изберете само един град във Франция, който да посетите, то нека е Рим. Отделете си повече дни – богат на забележителности, той краде времето, без да забележите, но всяка минута там не е загубена, защото е уникално преживяване, което оставя следи.

2.       Флоренция, Италия

На второ място потребителите класират друг италиански град – Флоренция. Несправедливо спрямо другите държави? Едва ли. Италия е толкова красива и романтична, че напълно заслужава два от градовете ѝ да заемат челните места в класацията. Куполът на катедралата, който доминира над силуета на града, е само една от многото атракции, които правят Флоренция един от най-красивите градове в света. Река Арно, лъкатушеща през сърцето на града, галериите, църквите и забележителностите придават допълнителен чар и завладяват сетивата на посетителите така, че те да посочат града като един от най-красивите в света.

3.       Париж Франция

Вероятно очаквахте да видите в челните места на класацията именно този град. Романтичен, внушителен, опияняващ, изпълнен с любов и чар, Париж заема според анкетираните, заслуженото трето място в класацията. Столицата на Франция отдавна е считана и за еталон на стила и елегантността, както и за най-бляскавия град в Европа. Изкуство, архитектура, романтика – толкова красота, над която се извисява символът на Франция – Айфеловата кула.

4.       Единбург, Шотландия

Различен, уникален, известен с приказната си природа, спящия вулкан, изкуството и ежегодните си фестивали, Единбург заема заслуженото четвърто място в класацията за най-красивия град в света.

5.       Рио де Жанейро, Бразилия

Няма как да не оставим място в класацията за екзотични плажове в сърцето на крайбрежни градове. Рио де Жанейро е пъстра комбинация от красота, създадена от човешката ръка, и такава, която сътворена от природата и Бога. Трудно можем да определим кое е най-вълшебното място в този град – известният плаж Копакабана, внушителната статуя на Христос в планината, океана или гората, поради което ви препоръчваме да видите всичко и да се насладите на красотата на бразилския град.

Кой е най-красивият град в света според вас? Предпочитате дивата красота или големите мегаполиси? Каква е вашата представа за красота?, пише travelnews.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай