Елизабет II пъди Хари и Меган в Африка

Кралицата напълно разбирала желанието на младите да избягат от папараците и да водят по-спокоен живот

Елизабет II пъди Хари и Меган в Африка | StandartNews.com

В началото на годината принц Хари и Меган Маркъл шокираха света, като изненадващо обявиха, че искат да се оттеглят от кралските си задължения и да работят за своята финансова независимост. След кратък престой в Канада те се установиха в родния щат на американската актриса – Калифорния, а впоследствие подписаха и договор със стрийминг платформата Нетфликс. Засега изглежда, че всичко се нарежда и единственият мрачен нюанс в живота на младото семейство е скорошното признание, че през лятото Меган е преживяла спонтанен аборт.

Новата книга на Робърт Лейси "Братска битка: Уилям и Хари – приятелството и враждите" (Battle of Brothers: William and Harry — the Friendship and the Feuds) обаче разкрива, че планът е бил друг. Британският вестник "Daily Mail" публикува откъси от биографичния труд, от които става ясно, че младото семейство е трябвало да поживее няколко години в Република Южна Африка, предаде bTV.

Идеята е на Елизабет II, която напълно разбирала желанието на младите да избягат от папараците и да водят по-спокоен живот. Самата тя е живяла по този начин в Малта в периода 1949-1951-а. По нейни думи това са единствените години, когато животът й е бил "нормален" и е можела да се посвети на семейството си.

Предложението за Африка не е случайно. В младостта си принц Хари често е пътувал там за благотворителната си дейност. Освен това именно на този континент той разбира, че с Меган са създадени един за друг. Робърт Лейси предполага, че кралицата е планирала да даде и някакви отговорности на Меган и Хари, нещо като почетни представители на монархията в бившата британска колония. Вероятно пътуването на младото семейство до Африка през септември 2019-а е имало и за цел Меган Маркъл да прецени дали мястото ще й допадне. Очевидно тя не е харесала предложението и в крайна сметка е избрала родния си Лос Анджелис.

Засега остава загадка дали изборът на Меган и Хари е бил съгласуван с Бъкингам или, както писаха таблоидите след обявяването на тяхното решение за самостоятелен живот, "кралицата е била бясна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай