Експерти разкриха! Не приемайте тази напитка преди сън

При проведено изследване

Експерти разкриха! Не приемайте тази напитка преди сън | StandartNews.com

Изследване показа, кое питие да не се консумира преди сън. Невролози и изследователи на съня от Изследователската лаборатория за съня в болница Е. П. Брадли, Университета Браун и медицински център Провидънс Ви Ей в САЩ установиха, че вместо да подобрява съня, консумирането на алкохолна напитка преди лягане може да доведе до съкращаване на фазата на сънуването, известна и като REM (бързо движение на очите). Резултатите от изследването са публикувани в специализираното издание Sleep.

При предишни изследвания е установено, че фазата на съня REM трае около 20 на сто от обичайната продължителност на съня. Макар учените да не са категорични каква е ролята на тази фаза, те са установили, че хората, които са лишени от тази фаза, страдат от емоционални проблеми или затрудения с паметта.

В изследването са участвали 30 доброволци, които прекарали на два пъти по три поредни денонощия в лаборатория за изследване на съня, и мозъците им били наблюдавани чрез апаратура по време на сън. В първия етап от изследването участниците приемали преди сън само смес от безалкохолни, използвани за коктейли, а във втория етап към напитката бил прибавян алкохол. Учените са установили, че приемът на едно питие води до увеличаване на дълбокия сън и през трите нощи и до съкращаване на фазата на сънуване. Установено било също, че всички участници в експеримента заспивали по-бързо след консумация на алкохол преди лягане, но качеството на съня им се влошило заради съкратени фази REM.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи