Движението в района на влаковата катастрофа остава затворено

Движението в района на влаковата катастрофа остава затворено | StandartNews.com

Стара Загора. Движението няма да бъде пуснато скоро, тъй като вагоните са напреки на линията. Поне три има такива, има други полегнали. Ще имаме доста задачи да вършим, за да възстановим движението". Това съобщи пред БНР генералният директор на НК "Железопътан инфраструктура" (НКЖИ) инж. Милчо Ламбрев по повод тежката катастрофа в района на старозагорското село Калояновец. Той уточни, че няма загинали пътници във влака.

„Локомотивът се намира на 15 метра от железния път. В момента следствените органи на МВР работят и не ни допускат никого до мястото. Това е новата отсечка „Михайлово – Калояновец", която е абсолютно рехабилитирана, която преди два месеца ние открихме и си е абсолютно в нормите. Ще видим след като ни допуснат до локомотива да погледнем скоростомерната лента", коментира Ламбрев.

"Нещо се е случило в движението му между стрелките и след това той загубва управление, може би и излиза извън жп линията. Може да е по-висока скорост, може да е нещо друго, но на този етап не можем да кажем. След като разберем и видим лентите, ще разберем какво се е случило. Възможно е и да е грешка на машиниста, но не можем да бъдем категорични на този етап. Много работа ни чака", каза още Ламбрев.

Стандарт Нюз припомня, че инцидентът стана около 15, 17 часа, на входните стелки на гара Калояновец. Дерайлира локомотивът и първите четири вагона от състава на бързия влак № 8601 от София за Варна. Един човек загина при катастрофата- машинистът на влака, а над десет души бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай