Диви балканци ли сме, щом отказваме да ядем насекоми?

Карат S-класи, а не искат щурци и червеи

Диви балканци ли сме, щом отказваме да ядем насекоми? | StandartNews.com

Диви и изостанали балкански субекти ли са българите, щом отказват да ядат насекоми? 

Ето как коментира темата "Флагман":

Макар да карат S-класи, да ходят до МОЛ-а с анцузи „Армани“ и „Версаче“ и да оглавяват балканските класации по употреба на ботокси, филъри, импланти и други постижения на естетиката, в душите си те още носят потурите, пояса и цървулите на своите предци, вмирисани на лук и вкиснато!

Докато Европа направи още една решителна крачка към прогреса и здравословното хранене, включвайки в менюто си полезни насекоми, богати на протеини и други вещества, българинът се инати, не желае да се включи в списъка на модерните общества и предпочита сланината и мусаката, отделяща вредни емисии и въглеродни отпечатъци.

Не един, не два, а цели 95% от зрителите не на някоя кабеларка, а на Българската национална телевизия, са заявили, че не биха си купили храна, която съдържа полезни насекоми.

В 21-ви век сме, Джеф Безос ще праща жена си на Луната, Илон Мъск ще прави нова цивилизация на Марс и кръсти дъщеря си X AE A-12, американците толкова се развиха, че вече имат даже плувкиня с ташаци, а българинът още държи бидони с кисело зеле на терасата, маа пръжки с лук и си кръщава децата Иван, Драган, Петкан, а не да кажем Н2R1 или нещо такова. Лош човешки материал, откъдето и да го погледнеш.

Но все пак има надежда! Тези 5%, които биха си купили и дори биха консумирали храна с насекоми, са солта на обществото, модерната прослойка, двигателят /електрически, а не дизелов/, който трябва да задвижи колелата на прогреса и да се превърне в авангард на държавата, водещ ни към сияйни върхове.

Кулинарна революция и бизнес за милиарди: Червеи и щурци в менюто ни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай