Директорката на хореографското: Правя всичко за учениците

Директорката на хореографското: Правя всичко за учениците  | StandartNews.com

Тръгва проверка заради протеста в училището

Никога не съм дискриминирала никой. Правя всичко по силите си, за да осигуря добри условия и изяви на учениците. Това заяви директорката на Националното училище за танцово изкуство Анна Донева пред "Стандарт". Така тя отговори на упреците на децата, които сутринта протестираха в двора на школото и поискаха оставката й. Според тях, директорката не се отнася еднакво към трите специалности в училището. Донева давала поле за изява на "Класически танци" и "Модерен балет", а дискриминирала "Български танци".

"Това не е вярно, има равнопоставеност в изявите", коментира в отговор директорката. Тя даде за пример предстоящия концерт в зала 1 на НДК, в който ще участват деца от всички специалности. Учениците от 12-ти клас настояват също за сцена за провеждане на държавния зрелостен изпит. "По закон този изпит се случва там където му се е паднал часът и винаги е в зала", отговори Донева. По повод оплакванията, че се събличат в коридорите тя обясни, че съблекалните по принцип са недостатъчно за нарасналия брой ученици през последните години. Проверка в Националното училище за танцово изкуство ще реши спора между учениците и директорката Анна Донева.

Това пък стана ясно след посещението на зам.-министъра на културата Боил Банов в школото. Той разговаря както с Донева, така и с представители на протестиращите ученици. Децата изложиха своите проблеми и поискаха директорката да бъде освободена от длъжност. "Проверката на министерството ще отговори на всички поставени от учениците въпроси и ще предприемем съответните действия и мерки", подчерта Банов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай