Чобанов: Да се работи за интегрирането на майките

Чобанов: Да се работи за интегрирането на майките | StandartNews.com

Хасково. Министърът на икономиката Петър Чобанов е скептичен по отношение на проекта за увеличаване на майчинството с 6 месеца.

В Хасково той посочи, че България има един от най-дългите окове на отпуск за майките в ЕС, така че много е по-добре да се мисли за интеграцията на жените след майчинството, за да станат отново част от активното общество.

„Затова трябва да се мисли за други механизми за подпомагането на майките-не за директно увеличаване на срока за майчинството, а за програми, които да ангажират с отглеждането на децата свободни в момента хора и майките, които искат, да се върнат на работа да го направят.", посочи още финансовият министър. Според Чобанов трябва да се използват различни комбинации от възможности, които да спомагат за нормално и пълноценно отглеждане на децата.

Освен Петър Чобанов в Хасково пристигна и колегата му от министерството на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той посочи, че окончателното решение за лицензите на ЕРП-тата ще бъде 12-ти май. По въпроса той беше лаконичен :„ За мен е важно чуждестранните фирми да работят така, както работят в собствените си държави, да спазват българското законодателство и да уважават българските институции на ще бъде взето решението за ЕРП-тата".

Двамата министри бяха в областния град за откриването на откриването на новия лъчетарапевтичен комплекс за 6 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай