Бизнесът иска план за Съдебната реформа

Бизнесът иска план за Съдебната реформа  | StandartNews.com

Организации на чуждите инвеститори в България изразиха загриженост от хода на съдебната реформа в отворено писмо до премиера. Те са притеснени и от "засилващото се впечатление, както в страната, така и сред международните инвеститорски среди, че в България има недостиг на върховенство на закона".

Писмото е подписано от шефовете на Американска търговска камара, Бизнес клуб Белгия-България-Люксембург, Британско-българска бизнес асоциация, Българо-швейцарска търговска камара, Германо-българска индустриалнo-търговска камара, Италианска търговска камара в България, Камара на испанската промишленост и търговия в България, Конфиндустрия България, Френско-българска търговска и индустриална камара и Холандска търговска камара в България. Копие е изпратено и до президента, председателя на Народното събрание, вицепремиерите в правителството и министъра на правосъдието.
Според чуждите инвеститори неслучващата се реформа в съдебната система води до неувереност от страна на инвеститорите и действащите в страната икономически субекти. Представителите на бизнеса са уверени, че в правосъдната система има качествени професионалисти с безупречен морал и почтеност, които познават проблемите и имат воля за промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай