БГ гимнастичка във филм на Острова

БГ гимнастичка във филм на Острова | StandartNews.com

Ексгимнастичката Марина Стоименова играе в английския трилър "Лоното" (The Fold) на режисьора Джон Дженкс. Филмът, който ще излезе по кината във Великобритания на 28 март, е за българска емигрантка на Острова. Марина играе с Катрин Маккормак и Дакота Блу Ричардс. Марина попада в екипа на филма случайно. "Агентката ми каза, че е добре да се явя заради Селестия Фокс - кастинг директорката. Нейната дума се чува навсякъде", разказва бившата гимнастичка пред Дарик. По това време тя е едва от 4 месеца в Лондон.

 

В The Fold играе Радка - 17-годишна нашенка, която живее сама сред група полски емигранти в плантация за нарциси в Корнуол. "Тя е много противоречив персонаж. Изпада в крайно инфантилни състояния, защото е дете, което е било принудено да оцелява като възрастен. Има нещо много стихийно у нея, което самата тя се опитва да потисне - и така го прави още по-неконтролируемо", обяснява Марина за героинята си. След като се мести в Лондон, тя загърбва спорта и се отдава на актьорско майсторство и танци. В момента е в края на последната учебна година в университет. Работи върху представленията за завършването си - пиесата на Хауърд Баркър "Und" и "Звярът в края на въжето", продукция, на която тя е хореограф и режисьор. "Гимнастиката просто не ми доставяше удоволствие", обяснява Марина причините за смяната. "По-късно разбрах, че спортът е бил невероятен лимит. Честно казано, не си спомням да е имало тренировка през последните години, в която да съм била концентрирана. Постоянно си фантазирах разни неща. Било е просто механизъм за избягване от настоящето." На първенство, на което станала първа, нямала търпение да приключи, за да дочете "Брулени хълмове".

 

"Май е абсолютно невероятно, че изобщо съм имала успехи в спорта", анализира Марина. Тя продължава да трупа активи в киното. Предстоят й снимки на късометражния Primitive, който разказва за хореограф и една от неговите танцьорки. Режисьор е Том Роуланд, а неин партньор е известният в средите на Острова Дейн Хърст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай