Баба с деменция изчезна от старчески дом

Баба с деменция изчезна от старчески дом | StandartNews.com

Полицаи и ловци издирват от денонощие жената

Възрастна жена от старческия дом в сунгурларското село Славянци изчезна безследно. Повече от денoнощие от нея няма никаква следа. 81-годишната Еленка Петрова е била видяна за последно в дома в събота след обяд. Никой не я видял как излиза от там. Не е била засечена и по улиците на селото. Жената страда от деменция, знаела само името си, твърдят хора от персонала.

Цялата полиция в Сунгурларе е вдигната на крак, за да търси старицата. В акцията са се включили и ловните дружинки от цялата община. Ловците са пребродили всички гори около село Славянци, но не са открили болната жена. Никой не знае в каква посока е тръгнала, затова ловците и полицаите я издирват напосоки. Претърсено е цялото село, както и всички пътища около него. От ръководството на социалния дом твърдят, че случаят е пълна мистерия. Еленка като че ли се изпарила. На входа на дома пазят охранители, но те твърдят, че не е излизала.

Възрастната жена е от несебърското село Кошарица, където живеят роднините й. Близките й предполагат, че тя може да е тръгнала да се прибира пеша към родното си село, но са категорични, че не знае пътя. Те се опасяват, че жената може да се е изгубила и да се намира на километри от Славянци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай