Армията отдаде почит на загиналите в Ирак

Армията отдаде почит на загиналите в Ирак | StandartNews.com

Десетгодишнината от самоубийственият атенат с кола-бомба срещу българската база "Индия" в Кербала, Ирак бе почетена от военнослужещите от Сухопътните войски с възпоменателни церемонии и минута мълчание.

"Силно се надявам, че сме извекли поуките от събитията в Кербала и те са запечатени в съзнанието на всеки един, който има отговорности за подготовката, екипирането и защитата на българските военни", заяви военният министър Ангел Найденов. От думите му стана ясно, че до средата на януари догодина специално създадената комисия ще изготви предложение за разсекретяване на информация, което да позволи допълнително изясняване на обстоятелствата около извършеното нападение. "Близките на загиналите в Кербала имат правото да знаят всички обстоятелства, засягащи трагичните събития отпреди десет години", заяви министър Найденов.

По негови думи вчерашните възпоменателни ритуали са малка част от заслуженото от военнослужещите уважение. Паметта им бе почетена и от народни представители, бивши командири и представители на общинските власти. На всички възпоменателни церемонии бяха положени цветя от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай