Акулите обичат метъл (ВИДЕО)

Акулите обичат метъл (ВИДЕО) | StandartNews.com

Големите акули явно не са много по-различни от човека, тъй като и те като някои хора обичат да слушат дет метъл. Екип на Discovory Channel установи това след експеримент докато снима предаването Bride Of Jaws.

Авторите на документалния филм се опитвали да привлекат пред камерите вниманието на една определена акула, кръстена от ловците Joan Of Shark ("Жана к'Ула"). В стремежа си да заснемат хищника с дължина от 4,8 метра и тегло 1,6 тона, те потопили под водата изолирина тонколона, на която се чувала тежката музика. Жана не се появила, но на нейно място доста заинтересувани от метъла изникнали други две убийци, една с дължина от 3,6 метра.

Акулите "чуват" музиката благодарение на рецептори, разположени по цялото им тяло. Привлечени са от нискочестотните вибрации на метъла, който за тях наподобява звуците на пасаж от риби в беда, обясняват учени.

Тактиката на привличане на акулите с метъл е добре позната на ловците на акули. Австралиецът Мат Уолър откри, че песни на АС/DС предизвикват промяна в поведението на акулите. Уолър пуснал музиката, и акулите веднага се спуснали към лодката, като бутнали прикрепената към нея клетка за гмуркане.

Освен всичко, музикалната примамка е доста по-екологична от утвърдената смесица от рибешки кости и кръв, което променя поведението на акулите и ги прави доста по-опасни за хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай