40 градуса мор през уикенда

40 градуса мор през уикенда | StandartNews.com

Рязка промяна на времето ни очаква в края на седмицата. За разлика от хладните и дъждовни работни дни уикендът ще е горещ. "Температурите ще бъдат 33-38 градуса, а на места може да достигнат 40", съобщи Анастасия Кирилова синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Затоплянето започва още в четвъртък, когато живакът на места ще скочи над 25 градуса. До тогава обаче времето ще е хладно, очакват ни и дъждове.

Днес за цялата страна беше обявен жълт код за валежи и гръмотевични бури.

Във вторник също ще е облачно. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за локални интензивни извалявания, възможни са и градушки, предупредиха синоптиците.

Наблюдават се непрекъснато реките и общинските язовири на територията на Столична община. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с големите количества валежи, които падат в столицата.

"Имаме и аварийни екипи, които са на линия, районите кметове, заедно с техните екипи също следят ситауцията. Да се надяваме, че все пак няма да има нещо драматично, но ние всеки път трябва да сме готови - първо за превенция и второ за реакция, ако някъде има наводняване", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай