20 000 българи седнаха на трона от Game of Thrones

Според фентъзи легендата тронът е направен от мечовете на предалите се врагове

20 000 българи седнаха на трона от Game of Thrones | StandartNews.com

Повече от 20 000 души от Велико Търново, Бургас, Стара Загора, Варна и Пловдив имаха невероятния шанс да седнат на черния престол на "Игра на тронове". Най-добрите оркестри от петте града изсвириха собствени аранжименти на музиката от филма.

А реквизитният трон от култовия сериал на HBO вчера пристигна в София и ще бъде в столицата до края на уикенда на пл. "Батенберг". Всички желаещи могат да се снимат напълно свободно. Правилата са строги - само по един човек, без котки или кучета.

Според легендата от романите и сериала "Железният трон" е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите оръжия да се изкове престол. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

А за цялата работа помогнал дъхът на дракон, разтопил и придал форма на стоманата. Злокобният престол е висок 2,22 метра и тежи 134 килограма.

"Игра на тронове" е един от най-популярните, най-скъпите и най-успешните сериали в света за последните 5 години. Базиран е на поредица от книги "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин. Има 54 награди и 105 номинации, включително "Еми" и "Златен глобус".

Game of Thrones се снима в 7 държави на 3 континента- Хърватия, Мароко, Малта, Испания, Северна Ирландия, Шотландия, САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай