10 вълшебни трика да преборим махмурлука

И кафето върши работа, но само в една комбинация

10 вълшебни трика да преборим махмурлука | StandartNews.com

Денят е 1 януари! Половината население става от новогодишната маса, другата половина сяда на васильовската.  Вино е ракия се лаят на корем. Въпреки че най-добрият начин да избегнем махмурлука е да пием умерено, мнозина обръщат една две чашки повече.

Ето 10 сигурни метода за борба с махмурлука. Представя ги сайтът 10te.bg:

1. Когато сме махмурлии, това звучи почти като нещо невъзможно, но най-доброто лечение е джогинг в парк или просто добра гимнастика.

2. Веднага след като станете, взимайте на всеки 20 минути по 3 ч.л. мед, докато главоболието ви намалее.

3. Едно от най-ефективните средства срещу махмурлук е млечен бананов шейк. Чаша охладен шейк, веднага след като се надигнете от сън, ще ви ободри за нула време.

4. Поставете резени прясна краставица на очите си – колкото по-студени по-добре.

5. Стойте на отворен прозорец и масажирайте областта от веждите до слепоочията си.

6. Кафе с лимон е най-чудодейната напитка, която със сигурност ще ви помогне. Ако вкусът ѝ обаче ви притеснява, действайте последователно: аспирин – кафе – изстискан сок от лимон.

7. За любителите на старите методи е класиката – зелева чорба. Същата работа ще ви свършат и киселите краставички или сока от тях. Тайната е във високата концентрация на сол, която ще задържи водата в организма ви, което ще ускори изтрезняването.

8. След жестоко препиване, следва и пиянски глад. Според лекарите е най-добре да заложим на мазна храна. В подобни ситуации именно тя е спасителят от махмурлука и от бунту­ващия се стомах.

9. Пийте чай от мента (или няколко капки ментова тинктура, разтворени в топла вода) или червен кантарион. Ще ви помогнат по-бързо да се отървете от опиянението и ще намалят главоболието.

10. В днешно време се продават ефикасни медикаменти за предотвратяване на махмурлука. Разтворете си едно хапче във вода, изпийте го на екс и… спете цял ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай