Здравко изпълнява всяко желание на Катя

Ще бъда много лют съдия, заплаши Георги Христов

Здравко изпълнява всяко желание на Катя  | StandartNews.com

И нежната, и силната половинка на дует "Ритон" ще участват в новото риалити на ТV7 "Музикална академия". Странното обаче е, че Катя, по-красивата част, ще бъде зад кадър като музикален продуцент, а Здраво ще е централна фигура във всеки епизод като член на журито. "Нямаше никакви караници. Всичко стана както тя поиска", призна си Здравко. И побърза да се пошегува: "Бях страшно против нейното участие, но не мога сам да направя нищо!". От 24 септември той сяда на една маса с Георги Христов, Люси Дяковска и Димитър Ковачев-Фънки, за да оценява петнайсетте състезатели. Те ще бъдат разделени на три групи - звезди от златната ера на българската поп музика, както се изрази продуцентът Андрей, знаменитостите на деня и избирани в момента петима неизвестни мераклии с добър глас. Победителят ще си тръгне със 100 000 лева. "Няма да отричам, че ни каниха във всички възможни риалити формати. Бяхме ухажвани отвсякъде", призна още Здравко и допълни: "Избрахме този, защото е музикален и български и тук се чувстваме на място. Крайно време беше да се появи шоу, което да наблегне на родната музика, тъй като през последните 30 години тя е супердефицитна."

Георги Христов досега също е отклонявал всякакви покани за участие. "Този път се съгласих, защото шоуто е уникално", сподели и Жоро Христов. Той се зарече да бъде безкомпромисен като съдия. "На журито изобщо няма да му бъде лесно. Всички от по-старото поколение са ни приятели, но ние трябва да бъдем абсолютно обективни и да се дистанцираме от годините съвместната работа. Не трябва да надценим един или подценим друг. Трябва да бъдем хиляда процента честни. Така че тук няма място за сръдни. Сцената е мястото за доказване. Представете си, че шоуто бъде спечелено от някой никому неизвестен певец. Известните може и да ни се сърдят, но няма какво да правим". "Никой няма да ни се сърди, Жоре", успокои го Здравко. "Всички сме професионалисти, работили сме това и сме били от двете страни на бариерата. Били сме оценявани и оценители на много конкурси. Никой колега не би ни се обидил. Няма по-точна от преценката на професионалиста. Имаме нужната доза себеуважение и никога няма да направим компромис. Някога половината членове на журитата бяха от общинския съвет, братовчедките на кмета и не знам какви си партийни организации", коментира още съпругът на Катя.

Самото жури има доста общо минало. Жоро и Фънки са състуденти. "Всички го познават като музикален промоутър, аз пък го познавам като най-добрия басист", похвали го Христов и не забрави да нарече "Ритон" най-добрия дует в България. Той и Здравко сега се запознаха с Люси Дяковска. "Всички звезди от старото поколение са били мои идоли. Можете да си представите колко трудно ще ми бъде да давам оценка на хора, на които съм подражавала и чиито песни съм пяла. Това са невероятни изпълнители", каза Люси. Фънки също се включи в обещанията. "Тежко им. Независимо че са ни колеги, ако са скапаняци, ще ги ритаме. Няма да правим никакви компромиси. Така че ще стане напрегнато и интересно. Голям смях ще пада. Ако започнат да им падат гласовете и да мрънкат, тогава ние ще сечем глави", заплаши в типичния си тон той.
Всичките звездни състезатели все още не са обявени. Знаят се само имената на Стенли и Криско. Всички ще живеят в къща, досущ като в "Биг Брадър". През 12-те седмици на шоуто зрителите ще виждат всичко, което се случва в репетиционните и гримьорните, а не само готовия продукт на сцената. 250 души екип са зад кадър, над 50 камери ще следят участниците в къщата, а суровият материал, който ще трябва да се обработва, ще е 2500 часа. Ще има 26 концерта на страхотна сцена. "Ще лансираме само българска музика. Няма да има никакви попфолкъри. Всичко друго, но не и чалга", заяви категорично Николай Бареков, изпълнителният директор на ТV7. Той отново намекна, че скоро ще сдаде поста си в телевизията, като обеща следващата седмица да съобщи интересни новини.

"Все едно Елтън Джон и Лейди Гага да се състезават с някого, който не може да пее", коментира Андрей философията на шоуто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай