Столичният куклен театър със спектакъл на френски език

Столичният куклен театър със спектакъл на френски език  | StandartNews.com

София. На 14 ноември (четвъртък) Столичният куклен театър ще почете франкофоните със спектакъла на Дуда Пайва "СВЯТ/О". Пиесата, която се играе на френски език, ще отбележи своето 20-то представление на родна сцена, предадоха от пресцентъра на театъра.

Участвалият в престижния театрален фестивал в Шар Ле Вил спектакъл, е едно трагикомично, мултижанрово представление, съчетаващо куклен, танцов театър и мултимедиа.

"СВЯТ/О" показва човека в абсурдната клопка на собствените си комплекси и страхове, които правят живота му и рай и ад - в зависимост от обстоятелствата!

Дуда Пайва разглежда човешкото тяло в емоционално наситена ситуация, с всичките негови ограничения и абсурди. Библейският мотив на Тайната вечеря, в спектакъла е поднесен под един съвременен ракурс, чрез който публиката надниква в най-съкровените тайни на всеки един от героите.

"СВЯТ/О" играе с мащаба на предметите и куклите. Героите и вещите придават на драматургията фантастична перспектива, подсилена от въздействието на мултимедията, използвана в духа на „реалити" естетиката" – споделя Дуда Пайва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай