Руснаци искат 7 тона лед за "Лешникотрошачката" у нас

Руснаци искат 7 тона лед за "Лешникотрошачката" у нас | StandartNews.com

Велико Търново. Сцената на двореца на културата и спорта "Васил Левски" в старата столица ще се превърне в ледено езеро за да посрещне Руският балет на лед.

Организаторите трябва да осигурят на балерините 3, 5 тона лед за представлението в Търново, а след това още толкова скреж и за зала 1 на НДК в София.

Балетът пристига от Санкт Петербург във В. Търново на 26 ноември тази година, а на 29 артистите ще играят и в София, казаха организаторите от АРТ БГ. Представленията са от 19 часа и ще са уникални в историята на шоубизнеса в България. Ледът ще покрива само сцените които ще са с размер 20 на 12 метра.

Ледените блокове първо ще бъдат натрошени и след това замразени върху сцената. Два тира ще докарат ледената пързалка от Германия, трети ще достави оригиналните декори от Санкт Петербург. В репертоара на Руския балет на лед са включени произведения от Чайковски, като „Лебедово езеро", „Спящата красавица" и „Лешникотрошачката", както и „Пепеляшка" и „Ромео и Жулиета" по Прокофиев.

Конкретно в старата столица ще бъде представена "Лешникотрошачката", като в спектакъла ще се включат 60 актьори. Представлението е част от културната програма в подкрепа на кандидатурата на В. Търново за европейска столица на културата.Част от трупата от Санкт Петербург са двукратните олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия.

Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия", заради многобройните им победи на състезания. Възможно е да се включат и двукратните световни първенци Албена Денкова и Максим Ставийски. Преговорите с балета са продължили 3-4 години като основната пречка е била запълнената програма на артистите. Организаторите казаха че преговарят и в момента ако е възможно гостуването в старата столица да не е само за един ден.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Представян е, както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да танцуваш на нея, е истинско предизвикателство, обясни Даниел Стефанов- изпълнителен директор на ART.bg. Балетът на лед от Санкт Петербург е гледан в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

От понеделник първите 300 билета ще бъдат пуснати на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 20 до 50 лева и ВИП 60. Билетите ще се продават на касата на Туристическия информационен център във В. Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай