Папагал попитал Малкович: Къде е Тито?

Историята се случила на хърватския остров Бриони, където приживе живееше Тито

Папагал попитал Малкович: Къде е Тито? | StandartNews.com

Папагалът на Тито попитал легендарния актьор Джон Малкович къде е основателят на социалистическа Югославия. За случката разказа самият Малкович в интервю за новата българска онлайн платформа за култура Artportal.news. Интервюто, части от които бяха предоставени специално за „Стандарт“, е ексклузивно и единственото, взето на българска земя от БГ медия.

Историята, разказана от Малкович, който е в София за три представления на постановката „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър, се случила на хърватския остров Бриони, където приживе живееше Тито. Там той имал и зоологическа градина с животни, подарявани на югославския диктатор.

„Папагалът му беше все още жив. Знаете - те живеят дълго. Докато си ходех из зоологическата градина, изведнъж чух: „Хей, ела тук!“. Огледах се, но приятелската компания, с която бях на острова, беше далеч назад. Тогава видях папагала, който висеше надолу с главата. Отидох при него и той ме попита: „Познаваш ли Тито, къде е той?“. При това на перфектен английски“, разказа Малкович, който е от наполовина хърватски произход.

Оказало се, че папагалът говори 5 езика, а двамата имали още една среща – след 10-15 години. Тогава актьорът отново посетил зоологическата градина, но този път пернатият му приятел не искал да излезе. Причината е, че Малкович бил придружаван от една от отговорничките за папагала. Тя обаче била изпаднала пред папагала в немилост, защото предния път, когато отишла при него, не му донесла фъстъци. Затова и птицата отказвала да излезе, колкото и жената да се опитвала да я накара. „Затова аз казах: Престани да си такъв ревльо, излез тук. И той се показа, защото ме разпозна по гласа. Излезе и взе няколко фъстъка“, разкри още актьорът.

В София Джон Малкович пристигна на 13 февруари с полет от Атина и даде ексклузивно и много лично интервю за Artportal.news. В приятелски разговор, продължил над 1 час, Малкович говори честно и открито за театъра, киното, заобикалящия ни свят и всичко, което го е развълнувало в последните няколко години. Пред Ивайла Велева (мениджър съдържание на стрийминг платформата 7arts.bg) холивудската легенда разказва за пръв път и за приятелството си с Ясен Пеянков – един от най-успелите българския актьори в САЩ, както и за срещата си с друг известен български артист – Самюел Финци.

Платформата за култура Artportal.news е естествено развитие и част от 7ARTS.BG - първата българска стрийминг платформа. Тя обединява сценичните и филмови изкуства на едно място, правейки ги достъпни за гледане през телефон, компютър или таблет, от всяка точка на България по всяко време. Сега Artportal.news си поставя задачата да се превърне в българският чекпойнт за култура, където среща си дават обективната журналистика, качествената информация и актуалните арт събития у нас.

Вижте и видео от разказа на холивудската звезда за необичайната му среща с екзотичната птица тук

Цялото интервю на Джон Малкович, дадено в България, можете да гледате тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай