Новият Конан бесен на "Игра на тронове"

Новият Конан бесен на "Игра на тронове" | StandartNews.com

Джейсън Момоа нападнал създателя на фентъзи сагата Дж. Р. Р. Мартин

Джейсън Момоа, чиято мускулна маса, ръст и сексапил според мнозина надминават тези на Арнолд Шварценегер, има точно толкова свиреп характер, колкото този на героите му. Новият Конан призна за здрав сблъсък със създателя на фентъзи сагата "Игра на тронове" Дж. Р. Р. Мартин. Момоа, който изгря на голям екран с ролята на хал Дрого, бил скандализиран, след като разбрал, че неговият човек умира едва няколко епизода преди края на първия сезон на сериала.

"Отидох и си купих книгата. Не можех да повярвам, че Мартин е очистил моя тип. Исках да играя тази роля по-дълго, много ми харесваше", сподели Момоа. И добави, че след като осъзнал смъртта на Дрого, влетял при Джордж Мартин и го напсувал охотно и обилно. "Тази разпра обаче беше просто жест, начин да му покажа колко съм разочарован от гибелта на персонажа ", обяснява още агресията си Момоа.

А проблемът, който скандализира мнозина от феновете - прекалената честота в убийствата на ключови образи от поредицата - принуди създателя на историята да пусне отворено писмо, в който обяви критиците си за откровени тъпанари. "Всеки, който мисли, че убивам твърде много, е пълен глупак. Да сте чували за Шекспир? Той убива за 3 часа повече важни персонажи, отколкото аз в пет сезона", раздаде правосъдие Мартин.

Неговите пререкания с почитателите обаче продължават. Преди дни ексцентрикът с физиономия като на герой точно от фентъзи историите избухна в интервю. Той беше попитан от журналистка какво би казал на феновете, които изпитват съмнения, че има голяма вероятност да си отиде от белия свят, преди да успее да завърши грандиозната сага. "За всички, които ми задават този въпрос, имам следният отговор: Начукайте си го!", вежливо ги посъветва един от най-обсъжданите писатели на света.

Преди няколко дни Джордж Мартин зарадва публиката с новини за предстоящата книга от поредицата - "Ветровете на зимата". Писателят пусна в Туитър няколко жокера за обратите в историята. В новия роман сюжетът ще бъде доминиран от красивата и властна Денерис и любимецът на всички - джуджето Тирион Ланистър. "В началото виждам нещата така: вихрен увод с две колосални сражения", сподели Мартин, който зарадва пазара с петата книга от "Троновете" преди три години. Верен на себе си и стила си авторът добави: "Ще има още повече смърт и още повече предателства. Тук-там и по някоя сватба", издаде още маестрото с голяма брада и никакви скрупули спрямо съдбата на собствените си персонажи.

За филигранните си умения в словото Мартин съвсем наскоро получи оценка от друг гигант на развлекателната литература. "Завиждам му искрено. Историите са страшно добри - със страхотни диалози, неочаквани обрати. Радвам се, че Мартин написа тези книги", похвали го експертът по съспенс и продажби Стивън Кинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай