Мистерията в "Банши, Пенсилвания" се разплита

Мистерията в "Банши, Пенсилвания"  се разплита  | StandartNews.com

Феновете на "Банши, Пенсилвания" могат да се сбогуват с поредицата в четвъртия й, последен сезон. Той се завъртя в ефира на "Cinemax" на 2 април. 

"Банши, Пенсилвания" ("Banshee") е американски криминален драма сериал. На 11 януари 2013 г. кабелният телевизионен канал Cinemax направи неговата премиера на малкия екран, която е гледана от почти половин милион зрители. В световната филмова база "IMDb" поредицата има рейтинг 8,4 от 10, а мненията на критиката са положителни. "Банши, Пенсилвания" е по идея на сценаристите Джонатан Тропър и Дейвид Шиклър. Продуцентът е Алън Бол, през чийто ръце са минали хитовия "True Blood" ("Истинска кръв"), както и на "Six Feet Under" ("Два метра под земята ООД"). Бол е известен също и с донеслия му "Оскар" за сценарий филм "American Beauty" ("Американски прелести").

Сюжетът във филмовата поредица се развива в привидно спокойното и съвсем обикновено измислено градче Банши, Пенсилвания. Главният герой Лукас Хууд, изигран от Антъни Стар, е освободен от затвора след 15-годишна присъда за кражба на диаманти за 10 милиона долара от шефа си - украинския гангстер Рабит. В ролята на последния влиза Бен Крос. Героят е предал доверието на бившия си шеф, а той от своя страна е готов на всичко за отмъщение.

Ситуацията става все по-заплетена. Лукас се мести в Банши. Опитва се да избяга от Рабит и от миналото. Приема самоличността на градски шериф. В Банши среща и Анастасия (Ивана Миличевич), в която е бил влюбен. Тя е била и негов съмишленик в бившите престъпления и знае истината кой всъщност е шерифът. Самата тя е с друга самоличност - на Кери, грижовна майка на две деца и любяща съпруга на Гордън Хоупуел (Ръс Блекуел). Въпреки новия си живот, чувствата отпреди отново се зараждат. Сега Лукас обаче се бори срещу местния криминален бос Кай Проктър (Улрих Томсън). Лошото е, че по петите му са гангстери, които е измамил преди години, включително Рабит. Безскрупулният тип Кай притежава половината град посредством подкупи и изнудване. Лукас е млад и неподкупен. Целта му е да се справи с Кай, който налага собствен модел на правосъдие в градчето.

В сериала участва още Джоб - престижен хакер травестит, който помага на Лукас Хууд. Ролята е изпълнена от Хун Лий. Шугар Бейтс е бившият боксьор, престъпник и собственик на бар (Франки Фейсън). Мат Сервито, Триест Кели Дан, Димитър Грос са заместник-шерифи. Дева Хоупуел (Шейн Райън) пък е дъщерята на Анастасия, която научава, че Гордън Хоупуел не е биологичният й баща. Лидерът на затвора е Албино (Джоузеф Гат). Любопитните факти по серийната лента изобилстват. По време на първия ден от снимките Антъни Стар претърпява травма на лицето. Обърква бойната хореография за екшън сцена и получава сериозна контузия. Въпреки това актьорът продължава да снима в рамките на 6 часа. Чак след това е откаран в болница, където получава 6 шева. Травмата удължава работата по епизода. Налага се тя да бъде отстранена с модерни технологии, което отнема 25 часа занимания на постпродукцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай