Газдов го удари на еротика

Професорът реди рисунки и карикатури в галерия "Асен Василев"

Газдов го удари на еротика | StandartNews.com

Днешният свят е непредвидим. Сериозен човек като Иван Газдов: професор, моралист, бивш ректор, прочут черен плакатист, освен това философ и поет с три стихосбирки, отваря еротичен щанд насред София. Началото на неподправеното събитие е на 6 март в галерия "Асен Василев", ул. "Солунска". Тържествено откриване няма да има.

 

Ученикът на проф. Поплилов е носител на 34 награди. От тях 14 са международни, а от тях пет - японски. Той е редовен член на европейската академия за наука и изкуство, създател на стила графикатура, марка официално регистрирана в Стария континент.

 

"Намирам дълбоко вдъхновение за себе си от вашите велики работи", казва за рисунките на професора от Ямбол големият японски художник Куземаса Нагаи. За еротичните му опити обаче, до днес мълчи. Може би не ги познава или, ако ги е виждал, е останал без думи. За разлика от него карикатуристът Чавдар Николов не спира да се възхищава. Той смята, че идеите на Газдов са "лъскави и внимателни като стол, на който да изчакате вечерната прохлада". Чак тогава можете да се вгледате по-скептично и подозрително в толкова сериозно нещо, каквото е любовта. После пък ти идва да се надсмееш, тихо и някак си вътре в себе си над това, от което според "Бийтълс" всички имаме нужда, философства Николов.

 

Рисунките с еротично съдържание на Газдов действат като безотказен допинг, твърди пък проф. Георги Янков. "Това е проверено в експеримент с участието на спортисти и интелектуалци. Изводът е, че еротиката увеличава нивото на тестостерона, а тъжните портрети и неутрални пейзажи го снижават", твърди той.

 

В крайна сметка изследователите налагат извода, че тези, които се решат да видят изложбата на Иван Газдов, ще гледат по-ведро на битието и по-лесно ще се справят с големите тежести в живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай