100 пъти "Крадецът на праскови"

100 пъти "Крадецът на праскови" | StandartNews.com

Представление номер 100 на "Крадецът на праскови" ще се завърти довечера на камерната сцена в Народния. Спектакълът продължава да бъде от големите хитове в афиша на академиците, въпреки че го играят от доста сезони насам. Няма съмнение, че версията на Бойко Илиев по прекрасната история на великия разказвач Емилян Станев звучи като "истински" театър на фона на доста самоцелни постановки със съмнителен модернизъм из софийския "Бродуей". Известният режисьор прилага безпогрешна световна рецепта - любовен екшън, изтънчена философия по забележителен автор, отлични актьори. Музиката на Иван Лечев пък "дописва" вълнуващия сюжет.

Аня Пенчева блести като Елисавета, която губи ума и сърцето си по сръбския офицер в плен, изигран от Юлиян Вергов. Двамата се справят отлично с трудната задача да се изтръгнат от сянката на култовия кинодует Невена Коканова и Раде Маркович. И въпреки че не са в интимни отношения, в каквито са класиците на седмото изкуство по време на снимките за филма на Въло Радев, около тях витаят необходимите за касовия успех флуиди. Мариус Донкин пък е полковникът сухар, съпругът на Елисавета, който тормози префинената й душа. Като духа на нейната майка овации обираше Ванча Дойчева, по-късно в екипа влезе Добринка Станкова.

Аня тези дни отново доказва, че е мъжко момиче, което може да се справи с всяка ситуация. Както вече се разчу, звездата по Нова година преживя тежка травма на крака. Тя обаче нито за миг не помисли да се откаже от своеобразното юбилейно представление. Страхотната дама поддържа физическа форма не само по предписания на доктори, но и по собствени билкарски схеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай