ЦИК към 8 ч.: 7 мандата за ГЕРБ, 4 за БСП, 3 за ДПС, 2 за ББЦ и 1 за РБ

ЦИК към 8 ч.: 7 мандата за ГЕРБ, 4 за БСП, 3 за ДПС, 2 за ББЦ и 1 за РБ | StandartNews.com

София. "На базата на досегашните данни имаме 7 мандата за ГЕРБ, 4 за БСП, 3 за ДПС, 2 за ББЦ и 1 за РБ", съобщи от ефира на БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

„Преобладаващото мнение за разпределението на мандатите е възможен изход, но не е най-вероятният. Много по-вероятно от това ДПС да вземе 4 мандата е ГЕРБ да вземе 7 или Реформаторският блок 2 мандата, а подобна оценка не срещнах", коментира Цветозар Томов.

Имената на избраните депутати в ще станат ясни още тази вечер,а преференцията била отчетена и сега, просто нямало обявено междинно натрупване, разказа Томов.

"Един от най-големите успехи на тази кампания е това, че ще се окаже, че над 1/3, може би над 40 на сто от хората са се възползвали от възможността за преференциален вот. Това ограничава възможностите на партийните централи да назначават свои представители при произвеждането на избори. По принцип това трябва да смятаме, че е напредък в изграждането на демократично – политическо устройство", категоричен беше Цветозар Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай