Карадайъ в Двора на кирилицата. Припомни заветите на хан Кубрат

Кандидатът за президент на ДПС посети уникален културно-исторически комплекс в първата българска столица Плиска

Карадайъ в Двора на кирилицата. Припомни заветите на хан Кубрат | StandartNews.com

Кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ посети уникален културно-исторически комплекс в първата българска столица Плиска.

Заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев и кандидатите за депутати от шуменската листа на Движението за права и свободи той влезе в Двора на кирилицата, където историята на България е разказана по интересен и модерен начин, а мястото е една от големите туристически атракции в Шуменския регион.  

В Комплекса има уникална експозиция от двуметрови каменни букви от азбуката, в големия салон могат да бъдат видени восъчните фигури на тримата ученици на Светите братя Кирил и Методий, в „Залата на българската слава“ са фигурите на голяма част от могъщите владетели на първата българска държава. Оттук, от първата българска столица - Плиска, искаме да обявим с г-жа Михайлова, че ще работим активно за съхранение и популяризиране на богатото културното наследство на България, заяви Мустафа Карадайъ.

Той добави, че  в програмата за ускорено икономическо развитие на ДПС именно развитието на културното наследство партията е ресурсът за цялостен подем на нацията.

Ние често пропускаме да изпълняваме заветите на хан Кубрат. Девизът, изписан и на герба, и на сградата на Народното събрание: "Съединението прави силата“, не е клише.

Той обаче има смисъл само когато го изпълняваме. Затова, когато ние в ДПС говорим за тези завети, имаме предвид именно това – да бъдат реализирани, каза Карадайъ.

Мястото е уникално, то е олицетворение на философията на заедността, добави председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай