Екшън в ефир. Дончева нападна Герджиков, получи отговор

Двамата си размениха остри реплики

Екшън в ефир. Дончева нападна Герджиков, получи отговор | StandartNews.com

Екшън в ефира на БНТ. Татяна Дончева нападна кандидат-президента проф. Огнян Герджиков, но само минути по-късно получи отговор от него.

Проф. Герджиков е ортодоксален гербаджия, който им отваря път към гражданска подкрепа, каза Дончева. И обяви, че Софийският университет е присъдил титла "доктор хонорис кауза" на Бойко Борисов. Дори цитира реч на проф. Анастас Герджиков, при връчване на титлата: "За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели".

На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков: "Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил славословия за него", възмути се проф. Герджиков. Той поиска Дончева незабавно да се извини. Адвокатката заяви, че е прочела цитата снощи в интернет, че ще го провери и ако не е вярно, тогава ще се извини.

На екрана пише, че темата е кой иска и кой може да управлява. Г-жа Дончева явно иска, но ако ще се информира от интернет значи не може, каза проф. Герджиков. А Дончева му отговори, че днес информация се взема от интернет, защото сме електронно общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай