Борисов си търси стар телефон, за да повдигне завесата за Мата Хари

Нашите естествени съюзници са „Да, България” и партията на Кирил Петков и Асен Василев, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов си търси стар телефон, за да повдигне завесата за Мата Хари | StandartNews.com

Бойко Борисов си търси стар телефон, след като го намери, може да повдигне завесата за мистериозната Мата Хари, която го снима в спалнята му. Това стана ясно от отговора на лидера на ГЕРБ на въпрос от Виктор Николаев защо не разкрие коя е жената, за да спрат провокациите със снимки срещу него. 

Бойко Борисов гостува в студиото на „Здравей, България” на финала на предизборната кампания преди вота в неделя. 

„Ако погледнем кой е най-подготвен за премиер в такива кризи - това съм аз. Но едната част от българите не искат да изчегъртат нас, а друга - Румен Радев. Можеше двама силни и опитни в кризата да се справят по-добре”, каза Борисов.

„Ако ние сме първи вече за трети път, не можем да държим стотици хиляди хора, гласували за нас, без да им дадем перспектива. Ако съм аз, това, което искат нашите избиратели - ще раздели държавата. Ако е партиен, след мен бих сложил Томислав Дончев - но и него няма да го възприемат, защото е обвързан с нас. Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов. Имам името в главата си - говорил съм с него и имам съгласието му, но има значение дали ще е той, или подобен на Лозан Панов човек. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии”, обясни модела, по който ще подходят от ГЕРБ. Каза обаче, че няма да залага на експертен състав. 

Борисов посочи и от кого ГЕРБ ще търси евентуална подкрепа при съставяне на правителство. „Нашите естествени съюзници са „Да, България” и партията на Кирил Петков и Асен Василев. Оттам нататък Христо Иванов и компания се договориха с ДПС в предишния парламент, за да си изберат комисиите и ръководството на парламента. На ДПС дадоха двете най-големи комисии”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той разясни и отношенията си с ДПС: „Когато съм имал работа с ДПС е идвал Карадайъ, идвал е и Пеевски с него - и сме договаряли за тези райони, където имат кметове, какво трябва да се построи или направи. Когато ми е трябвало те да ми подпомогнат бюджета, ДПС ми подкрепиха бюджета. Когато трябваше да купим F-16, нито „Атака”, нито БСП щяха да ни подкрепят и ни трябваха ДПС. Така че когато има нужда, или ако ни трябват, или ако те искат разговор с нас - ще се отзовем. За спекулациите - с ДПС бяха Христо Иванов, Слави Трифонов, Мая, Дончева и всички останали в предишния парламент срещу ГЕРБ”, каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията, при която се стига до втори мандат: „Тогава аз ще им поставям условия. Сега аз ще дам само премиер и няма да поставям условия. После, когато не са се съгласили на този 100% чист вариант, да преговаряш с мен е трудно. Затова ние не искаме да разделяме. Но тогава те ще дойдат и ГЕРБ ще им разкажем, защото имаме повече опит, знания”, заяви Борисов. Той допълни, че едно от условията ще бъде да се постигне 70% ваксинация. 

Борисов обясни, че не се е изправил срещу Румен Радев, защото „имало по-добри кандидати”. „Лозан Панов, професорът Герджиков. Тук трябва обединител - аз съм работник, аз съм практически човек и затова народът ме е избирал три пъти”, уточни той. И каза, че никога не го е привличал президентският пост.

Когато Румен Радев ходи някъде, нека да си покаже сертификата за ваксинация, призова  Борисов и показа своя в студиото. „Вследствие на антиваксърството на Кацаров пропуснахме месеци наред за ваксинация. Днес отново имаме 196 починали. По 200 човека на ден починали и Румен Радев казва, че това е успешно водене на кампания”, добави лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай