Борисов с отровен коментар за държавата преди изборите

Жестока атака и по Рашков, и по Радев

Борисов с отровен коментар за държавата преди изборите | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ситуацията с машините за гласуване в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"И малкото българи, които ще ходят да гласуват, ще ги откажем. Хаосът е тотален и пълен навсякъде, дори тука в машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш то е абсурдно. Какво да гласуваме повече. Машините заминали за чужбина, не се знае кои машини, ЦИК не знаят. Хаосът е пълен, ние ошашавихме хората.

Рашков по конституция единствената му функция е да организира избори. В четвъртък следобед ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същият този си назначава проверка на себе си и казва довечера ще излезем с информация. Радев трябваше до момента да му е взел оставката, да назначи някой честен човек, който да отиде, да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи, да са 100 процента нейни", каза Борисов.

Може ли такъв абсурд - да си дадеш най-важното събитие в държавата - изборите, на една частна компания, която си прави каквото си иска, и на четири души, които дори не отричат, че четвъртия е най-близкия на Бойко Рашков човек, защото жена му е във вътрешна сигурност на МВР доверения му човек. Да бяха излезли да опровергаят - не е вярно, ние не сме братя. Няма никакво опровержение. От събота им казваме, че се рахождат едни машини, хората вече вицове разправят за тях.

Няма вариант ГЕРБ да не признае изборите, защото това няма никакво значение. Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че при такава ситуация - така разделена държавата, аз не виждам как можем да се оправим и как ще се оправим", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай