По инициатива на НФСБ: Нова детска площадка в "Бенковски"

Георги Колев подчерта факта, че инициативата е дошла от самите млади хора в квартала и това е изключително тяхна заслуга

По инициатива на НФСБ: Нова детска площадка в "Бенковски" | StandartNews.com

Нова спортна площадка бе открита днес официално в столичния кв. „Бенковски”. Тя бе изградена след инициатива на младежката организация на НФСБ. Младите хора започнаха подписка за изграждането й с мотива, че в квартала няма къде да спортуват.

Регионалният координатор на НФСБ Венера Тодорова припомни, че младежите получиха подкрепата на НФСБ, на председателя на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от НФСБ Славчо Атанасов, както и на колегата му - народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Георги Колев.

Всички те връчиха на кмета Йорданка Фандъкова подписка на жителите на „Бенковски“ за изграждане на спортната площадка. 977 граждани се подписаха  под искането в основното училище в квартала да бъде направено затворено спортно игрище.

„Училищната площ на 60-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ включва футболно игрище, баскетболно игрище и терен за други спортни дейности за децата, които не са поддържани от създаването на  самата училищна база и определено имат нужда от реновиране. В същото време младите хора имат нужда от места, където да  спортуват“, заявиха инициаторите на подписката.

Днес новата спортна площадка бе открита от кмета Йорданка Фандъкова и председателя на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. По думите му е важно да се отбележи, че на площадката ще могат да спортуват не само учениците от училището, но и вечер – младите хора от квартала. Площадката е оборудвана със специално осветление.

Георги Колев подчерта факта, че инициативата е дошла от самите млади хора в квартала и това е изключително тяхна заслуга.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай