Танева: Лобирам за 26 000 производители на сурово мляко

По думите й производителите на храни също трябва да направят редица усилия и разходи, за да стигне продукцията им до потребителите

Танева: Лобирам за 26 000 производители на сурово мляко | StandartNews.com

Усилията на министъра на земеделието, храните и горите е да намали щетите от пандемията с коронавирус в сектора. Това обяви самата тя тази сутрин в интервю за БНТ във връзка с постановлението за задължителна продажба на български храни в големите вериги.

Холандия унищожава милиони лалета. В Европа почнаха да изхвърлят млякото. Ако ние до началото на сезона на прибиране на реколтата не бяхме направили нищо, щяхме да гледаме същите репортажи като в тези страни, каза Танева.

По думите й производителите на храни също трябва да направят редица усилия и допълнителни разходи, за да стигне продукцията им до потребителите.

Танева отговори на веригите и разкри кой е виновен за затварянето на пазарите. "Да, аз лобирам за 26 хиляди производители на сурово мляко. Нашите малки производители са дребни и неустойчиви и неорганизирани, но трябва да покажем солидарност с тях", каза още Танева. Цените няма да се вдигнат, даже ще има по-голям избор.

Забрана за внос в никакъв случай не предвиждаме. Нямаме основание. Ние сме на първите места в ЕС по износ на зърно, каза Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай