Kaufland предлага близо 80 български продукта „Брей!“

Расте и броят на родните производители, с които компанията работи по разрастването на собствената си национална линия

Kaufland предлага близо 80 български продукта „Брей!“ | StandartNews.com

Расте и броят на родните производители, с които компанията работи по разрастването на собствената си национална линия

Kaufland България предлага вече близо 80 български продукта „Брей!“ в постоянни си асортимент. Само няколко месеца след представянето на първата национална собствена марка, търговската верига обогати портфолиото й с още близо 20 нови родни продукта, които клиентите могат да намерят във всеки хипермаркет на компанията в страната. За първи път в селекцията се включва и сезонен текстил за семейната кухня с визуалните фолклорни мотиви на „Брей!“.

Расте и броят на българските производители, с които компанията работи по разработването и разрастването на националната продуктова линия. Те вече са 27, със 7 повече за последните 4 месеца, а продукцията им идва от над 15 региона в страната. Сред производителите има както дългогодишни доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията си съдейства за първи път.

Окончателната им селекция традиционно се осъществи чрез прозрачен конкурс при ясно зададени от страна на търговската верига критерии за качество и мащаб на производството. Kaufland винаги изисква от производителите международно признати сертификати за качество и работа със собствени марки, като за продукти като прясно месо и колбаси компанията изисква и допълнителен независим външен одит.

„Представихме и продължаваме да развиваме марката ни „Брей!“ в едни наистина предизвикателни за всички ни времена. Именно това я превръща от продуктова линия в символ на устойчивата ни подкрепа и непоклатима вяра в родното. Работим усилено с все повече български производители и ще продължим да предлагаме още качествена родна продукция с марката „Брей!“ и не само“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Новата вълна артикули „Брей!“ обогатява основния асортимент на марката с продукти, типични за есенно-зимния сезон и традиционни за българския вкус, които допълват по естествен начин вече наложените и познати на клиентите стоки от линията. Сред тях са изцяло българската печена люта чушка, царската туршия и гювечът по традиционна рецепта, направени само със зеленчуци, расли на родна почва, печената белена българска капия и витата баница, направена с изцяло българско сирене и мляко.

Основният „Брей!“ асортимент се допълва и с рачел от българска тиква, два вида домашна юфка, приготвена с изцяло българско брашно в региона на Габрово, висококачествени българска грухана пшеница и дребен булгур от региона на Шумен, и пресен селски хляб с морска сол. Всички пресни хлебни продукти от марката „Брей!“ се предлагат в хартиен плик с цел максимална свежест и качество.

Новото попълнение в месния асортимент на марката е говеждата създърма по традиционна рецепта от пловдивския регион с 99% съдържание на говеждо месо. Млечните предложения на „Брей“ също се обогатяват със заквасена сметана от подбрано българско мляко, отговарящо на строгите изисквания на ЕС за безопасност на храните.

Виненото портфолио на “Брей!“ също се разраства с червен и бял пелин от Тракийската низина с подбрани български билки.

Kaufland ще тества продуктите под марката „Брей!“ регулярно в българска акредитирана лаборатория най-малко 4 пъти в годината, като месните продукти ще преминават контролни тестове 8 пъти годишно.

„Брей!“ е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси.

До края на 2020 г. търговската верига ще продължи да разширява поетапно постоянния си асортимент на „Брей!“, като запазва доброто съотношение между високото качество и конкурентната цена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай