За първи път Виенският класически оркестър с коледни концерти в България

За първи път Виенският класически оркестър с коледни концерти в България | StandartNews.com

Добрич. От 5 до 17 декември феновете на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на живото изпълнение на музикантите от Виенски класически оркестър, който ще изнесе за първи път коледни концерти в 6 града в страната, сред които е и сцената в Добрич, съобщиха от пресслужбата на община Добрич.

Прочутият австрийски диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика, заедно с виенския оркестър Vienna classic orchestra, създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Vienna classic orchestra е свирил в зали като „Щатсопер" във Виена, величествената „Олимпия" в Париж и „Роял Алберт Хол" в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят.

Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората – с творби на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Концертите ще бъдат във Велико Търново, Пловдив, Бургас, Варна и Добрич с начален час от 20 часа. Билетите се пускат в продажба от 1 октомври на касите в Билетен Център НДК, Туристически информационен център Велико Търново, Касата пред Община Пловдив, Касата на Държавна опера Бургас, Касата на Фестивален комплекс Варна, Касата на Концертна зала „Добрич", Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай