Внучка на Толстой и носител на "Грами" на джаз феста в Пловдив

Внучка на Толстой и носител на "Грами" на джаз феста в Пловдив | StandartNews.com

Виктория Толстой, правнучка на великия романист Лев Николаевич, ще пее на джаз феста в Пловдив. Младата певица ще изнесе концерт с верния си партньор на сцената и в живота, пианиста Якоб Карлсон, на 5 ноември в дома на културата "Борис Христов". Двамата ще представят последния си съвместен проект "A Moment Of Now". Това са 14 вълнуващи интерпретации на джаз, поп и рок песни. Като се почне от "Send One Your Love" на Стиви Уондър, до джазовото "Shadow And Light" на Джо Завинул, "Red Rain" на Питър Гейбриъл и "Against All Odds" на Фил Колинс, та до световни хитове като песента на Аланис Морисет "Hand In My Pocket".

Джаз форумът в града под тепетата ще бъде открит на 2 ноември от носителя на "Грами" Кърт Елинг. Тогава един от водещите джаз гласове в света има рожден ден и ще го отпразнува с концерт пред феновете на джемсешъна. В 14 последователни години той застава начело в допитването на реномираното американско джаз списание "Downbeat" и осем пъти е обявяван за мъжки вокалист на годината от американската асоциация на джаз журналистите. Всеки негов албум задължително получава номинация за "грамофончето". "Елинг е отличителният мъжки вокал на нашето време", пише в. "Ню Йорк таймс". "Уошингтън поуст" добавя: "От средата на 90-те насам няма джаз певец, който да е така дързък, динамичен и интересен. Извисяващите се полети на гласа му, актуалните текстове и усещането, че е поел на своя собствена музикална мисия, превръщат Елинг в олицетворение на креативния дух на джаза".

Последният концерт от фестивала ще срещне почитателите на джаза с магнетичната боса нова певица Росалия Де Соуса. На 6 ноември родената в Рио де Жанейро, но живееща в Рим вокалистка, ще накара присъстващите в залата да танцуват под звуците на бразилската музика. Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова-Рони и Мира Кацарова са част от българските участници във феста. В съвместния си концерт всяка от тях ще представи по няколко джаз пиеси, аранжирани от Христо Йоцов за предстоящата фестивална вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай