Васил Петров и Орлин Горанов в Мюзикъл гала край морето

Васил Петров и Орлин Горанов в Мюзикъл гала край морето  | StandartNews.com

Варна. Мюзикълът „Последната любов на публиката" ще триумфира като жанр в Мюзикъл гала и Опера в Летния театър на 11 август от 21 часа. Аранжиментите на хитове от мюзикълите по филмите „Цар Лъв", „Красавицата и звярът" и „Клетниците", както и спечелилите световна известност мюзикъли „Евита", Кабаре", „Моята прекрасна лейди", „Дон Кихот", „Магьосникът от Оз", „Цигулар на покрива" и други известни мелодии ще звучат, аранжирани от диригента Юли Дамянов.

Юли Дамянов стана носител на българския Оскар за музика - Кристална лира 2013 за миналогодишната Super Star Gala с хитове от мюзикъли. Голeмите имена в режисираната от носителя на Кристална лира Марио Николов Мюзикъл гала ще бъдат Васил Петров и Орлин Горанов.

Освен него на сцената ще се изявят звездите на НМТЦ „Стефан Македонски" Александър Мутафчийски, Марчо Апостолов и Георги Ханджиев и солистите на Държавна опера Варна - Даниела Димова, Свилен Николов, Димитринка Райчева, Ирина Жекова, Силвия Ангелова, Ина Петрова и Лиляна Кондова. Концертът е с участието на Симфоничния оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна. Диригент на хора е Стефан Бояджиев.

Акцент в Мюзикъл Гала ще бъде хореографията на балетмайстора на ДМБЦ „Стефан Македонски" Светлин Ивелинов, който включва в сценичното движение не само балетистите, но и хористите, и солистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай