Криско пее със симфоничен оркестър

Криско пее със симфоничен оркестър | StandartNews.com

София. Известният български рапър Криско ще предизвика феновете си с едно ново начинание. Той ще работи съвместно с големия наш диригент Максим Ешкенази. Звучи нереално, но е истина. Криско ще има възможността да пее под съпровода на симфоничен оркестър, стана ясно от сутрешния блок на Нова тв.

Музикантът ще участва в образователната програма "Фортисимо Клас", която ще се проведе между 11 и 25 април и ще обиколи седем различни града – София, Пловдив, Варна, Русе, Разград, Плевен и Шумен, обясниха Криско и Максим Ешкенази, които гостуваха на "Здравей, България".

"Пътят децата да проявят интерес към класическата музика е Криско. Миналата година Печенката много им хареса, а сега Криско ще пее с оркестър. Музиката винаги идва от едно място – от душата. Идеята е на Хари и на неговия син, който много харесва Криско", каза Ешкенази за предизвикателството да работи с рапъра. Диригентът изтъкна, че именно Криско, който е любимец на много младежи, може да ги запали по симфоничната музика и да им покаже нейните красиви страни.

Криско сподели, че има познания в областта на този вид музика, защото родителите му са музиканти, дори баща му се занимава с класическа музика.

"Истината е, че ако на 15 смесваш бира с водка, на 25 ще смесваш цимент с бетон. Трябва да се образоваме. Симбиозата от класическа музика и хип-хоп със сигурност ще бъде много интересна", каза любимецът на тийнейджърите.

Заключителните концерти на "Фортисимо клас" започват на 11 април в зала "България". Програмата ще запознае четвъртокласниците с основите на класическата музика, както и основните инструменти в един симфоничен оркестър. Освен Печенката, Влади Въргала, Любо Нейков, Моньо Монев, Шайбата и Стефан Рядков и други млади таланти ще се включат в музикалното предизвикателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай